Fotboll och konfirmation



Så har man en "vuxen" son helt plötsligt. Igår var det dags för konfirmation i Vist kyrka. Här i Sturefors konfirmeras de flesta ungdommar. Det beror främst på ett mycket bra ungdomsarbete i Vist kyrka. Man jobbar mycket med faddrar dvs fd konfirmander som hjälper och vägleder. Någon närvaroplikt finns inte utan ungdommarna skall komma till träffarna för att de vill inte för att de måste. Det har visat sig vara en utomordentligt bra idé !
Istället för "förhör" använde man sig av ett rollspel som handlade om kärleken till våra medmänniskor, något du kan ta med dig in i vuxenvärlden vare sig du är troende eller ej.
Efter kyrkan blev det grillparty med de närmaste. Konfirmationspresenten var en sprillans ny elgitarr och förstärkare. Något som funnits på önskelistan en längre tid. Ingen typisk konfirmationspresent men vilken 15 åring vill ha ett par malmljusstakar eller silverbestick i present ? Vi ville ge något som han uppskattade därför att han är en superfin kille ! Nu får vi skaffa öronproppar men det är det värt !

Så var det "lillebrors" tur idag på söndagen. Det var fotbollsmatch. Sturefors IF P-93, som är kända i hela Östergötland, för att vara ett bra 7-mannalag har nu tagit steget fullt ut och spelar 11-manna fotboll. Inte lika enkelt har det visat sig. Dagens match mot ärkefienden Kenty slutade 3-1 till Kenty. Det blir som bekant returmöte, då kommer vi igen.

Nu väntar sängen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0