Min "kusin"



Åh idag har det varit "hundväder" säger matte. Jag har legat i uterummet och spanat på retstickorna som springer runt på tomten, Piff & Puff. De är tydligen ekorrar säger matte och bor i "mina" träd. När jag sitter under träden och vaktar släger de ibland ekollon i huvudet på mig, inte snällt. Matte och husse skrattar och säger att det påminner om Plutos julafton, ni kanske vet vad de menar.

Idag när matte surfade hittade vi en riktig snygging på nätet. Det är Tacillan Odin eller Oddi som han kallas.
Han bor hos husses kusin Regina och hennes man Kaj i Ekenäs, Finland. Han är Finsk Champion och jag skulle så gärna vilja träffa honom, vi får väl se säger matte och blinkar med ögat.........

//En förälskad Lowis

Tacillan Odin

"Odi"
Born 24.4.2004
Owner: Regina Sjöman
(Photo: Arja Järvilehto)
 

 

         Finnish Champion  

 ? Pedigree ?
Malya Mikko
Malya Match
Malya Maxim
Kariba
Roxane de Ludolphi
Negus de Ludolphi
Legende de Ludolphi
Octane at Tacillan de Nador Cléville
Domino de Manso Pelegri
Negus Volker v Hilbelinkhof
Mucky v Napoleonstock
Lolly-Pop de Nador Cléville
Hweeko Rivale Wakefield
Hyouka de Nador Cléville



Lördagsdaten



Så har våren då kommit till oss på riktigt, eller nästan i alla fall.

Våra helger ser nuför tiden något annorlunda ut, mot vad som är brukligt. Lördagar viker jag åt min pappa som för 6 månader sedan drabbades av en stroke och just nu befinner sig på en rehabiliteringsavdelning i väntan på ett en plats i ett äldreboende.

Eftersom jag inte har några syskon och min mamma gick bort för 25 år sedan har man ju inte något som kan avlösa när man inte är på topp, det är bara att bryta ihop och komma igen som den käcke säger.

Pappa finns 3,5 mil bort varför jag inte har möjlighet att åka till honom i veckorna. Lördagarna åker vi till torget och tittar på alla grönsaker och blommor, hälsar på hans gamla vänner som vi stöter på och avslutar alltid med att besöka världens bästa kondis där vi köper med oss 2 Budapenstbakelser. De brukar vi smaska i oss under total tystnad.

Pappa drabbades hårt av sin stroke. Talet har dock kommit tillbaka likaså rörligheten i höger arm och ben, om än begränsat och han sitter i rullstol och förblir nog sittande där även om han gör stora framsteg.

Hans sväljreflex blev påverkad varför han till en början inte åt fast föda utan fick all näring i en sk. peg. Han har saknat den sociala biten runt måltiderna väldigt mycket. För en månad sedan började de ge honom smakportioner (barnmat) och det gick bra och nu äter han ALLT. Budapestbakelserna var de första "godsakerna" som han kunde äta eftersom det mest innehåller grädde, krossad marräng, mjuk choklad och mandariner, man kunde se hur han njöt av varje tugga. Därför håller vi fast vid dem varje lördag :)

Min pappa har alltid varit en mycket bestämd man med mycket pondus (193 cm lång/ 95 kg) och samtidigt världens snällaste! Han har alltid haft ordning och reda på allt och hängt med i svängarna. Tyvärr har stroken lämnat efter sig en hjärnpåverkan som gör att han numera har svårt att hålla isär saker, namn, platser osv.

Vissa tidsperioder verkar helt ha trillat bort ur hans minne och i nästa andetag är han helt klar. Han har krympt ihop till en liten fågelunge och jag brukar hjälpa honom med rakning och klipper håret på honom när det behövs, då pratar vi om livet och viktiga saker.

Att han ibland är frånvarande gör att jag är på helspänn när jag är hos honom och tassar på tå för att han inte skall upptäcka att jag ser ut som en fågelholk när han sagt något tokigt  då det kan göra honom ledsen, han är ju fullt medveten om att allt inte är som det varit. Efter mina besök hos honom är jag helt slut och kan sova i flera timmar.

För en heltidsarbetande mamma och fru betyder det i verkligheten endast en dag ledigt i veckan, söndagar.
Idag är det världens regnigast söndag och jag har färgat håret, gjort en kroppspeeling, fixat med hemsidan, tittat på film, lagat mat, fikat och sovit i soffan. En sådan söndag som vi alla behöver ibland.

Ha det

Annika

Jag har gjort det !



ÄNTLIGEN !!!!
Idag har jag efter 6 månader av mer eller mindre tappra försök blivit sams med min lagringsserver för Lowas hemsida! Det känns som en lättnad och nu kan jag äntligen sitta och pilla lite med sidan när jag får lust.
Dagen har i övrigt varit en av de slappare på senare tid.
På förmiddagen var vi i Brokind och såg när "lillebror" och hans gäng tvålade till Brokind med 9-4.
Eftermiddagen låg jag i soffan och sov till en premier League match som jag redan glömt vilken det var.
Efter en promenad, hemsidestök och korvgrillning är det så åter dags att bänka sig i soffan för Chelsea-Liverpool och en kopp kaffe.

Go´kväll

Annika

RSS 2.0