Bra gjort Ara!



Som fd brottarmamma måste jag skriva av mig om det fruktansvärt tragiska som utspelade sig i brottarringen på OS i Peking.

Ara Abrahamian fick ju aldrig chansen att brottas om OS-guldet på grund av en dommarmiss å det grövsta slaget. Brottningen är ju som bekant en bedömningssport precis som konståkning, simhopp, gymnastik mfl.
I dessa sporter gäller det ju att dommarna är av yppersta världsklass och fram för allt inte korrupta eller ingår i sammansvärjningar av olika slag!

De flesta brottare anser sig väl ha blivit "bortdömda" något gång under sin karriär. Oftast brukar detta lugna ner sig när adrenalinet slutat pumpa i kroppen och man kan se på situationen med klara ögon.
I Aras fall kommer det ALDRIG bli möjligt att förklara varför han dömdes bort då det inte finns något att föklara . Bara en hög med äldre män i kostym som skyller på en det ena och en det andra.

Den som vet vilket hård och omänsklig träning brottare i allmänhet och elitbrottare i synnerhet lägger ner kan  möjligen förstå den besvikelse som Ara kände. Den som anser att han är en skam för Sverige borde besöka en brottningsträning en kväll i november så kanske de håller käften!

Jag tror att enda anledningen till att Ara gick upp och brottades om gronspengen var att det skulle ge honom möjlighet att officiellt, inför hela idrottsvärlden, visa sitt missnöje som annars snart skulle vara glömt och han skulle enbart framstått som en dålig förlorare.
Inte så speciellt schysst mot övriga pristagare men förmodligen har även de blivit bortdömda under sina karriärer och kanske t o m har förståelse för hans agerande.

Lycka till i livet Ara!

//En fd brottarmamma

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0